Slett Ferenc mentőtiszt

Slett Ferenc mentőtiszt
Slett Ferenc mentőtiszt
Slett Ferenc mentőtiszt
Slett Ferenc mentőtiszt

Kedves Barátaink! Ismerőseink!
Követőink!

Ma Slett Ferenc mentőtiszt bajtársunkat szeretnénk nektek bemutatni kicsit közelebbről.

-Miért választottad az egészségügyi azon belül is mentő pályát hivatásodnak?

-Valamikor 4 éves koromban mondtam először Édesanyámnak, hogy ha nagy leszek, orvos leszek és majd én meggyógyítalak. Sokat betegeskedett akkor. Aztán nem tágítottam, eü szakközepet végeztem és 1996-ban érettségi után mentőápolóként kezdtem dolgozni lakóhelyem közelében, Dunaújvárosban. 2006-ban kezdtem a Semmelweis Egyetemen mentőtiszti tanulmányaimat, 2010-ben diplomáztam. Ekkor egy váltás volt, a Dunaferr üzemi mentőszolgálathoz mentem át, ahol tanultam, a Pécsi Egyetem ETK-n 2013-ban szereztem egyetemi MSC diplomát Népegészségügy szakon, mint egészségfejlesztő. Ebben az évben visszahúzott a szívem az Országos Mentőszolgálathoz és 2013 óta Érd Mentőállomáson dolgozom mentőtisztként főállásban. Mellette tanítok, viszgáztatok és 10 éve saját cégem ügyvezetője vagyok.

-Mivel foglalkozol a “hétköznapjaidban”, mikor nem a mentőn dolgozol?

-Hétköznapjaim 3 gyermekem nevelésével, és cégem ügyeinek koordinálásával telik. Szívesen kertészkedem, ház körüli teendőkkel kapcsolok ki.
Párommal jövőre leszünk 20 éves házasok, 2 fiúnk és egy lányunk van.
Szívesen kerékpározom, futok, ha időm engedi és squasholok. Horgászom barátaimmal időnként és kedvenc zenekaromat, a Bagossy Brothers Companyt kísérjük el koncertekre, amikor a beosztás engedi. Sokat járunk meccsekre, nagyfiam a Dunaferr NBI felnőtt futsalcsapatának játékosa, nagylányom a Gárdony-Pázmánd NBII kézilabdázója.

-Hogyan képzeled el a jövődet a mentőknél?

-Egyenlőre nem szeretnék váltani, szeretem a mentőmunkát. Folyamatosan próbálom képezni magamat, az új protokollokat követem, vizsgaelnöki, tutori feladatokat folytatni szeretném.

-Mi az ami inspirál itt a mentőnél?

-Mi inspirál? A közösség, a betegekkel való foglalkozás, és szerencsére van még olyan, hogy "bajtársi közösség". Ez mindig tetszett...

-Tudnál példát említeni a mentőzés során ellátott eseteid közül ami igazán megmaradt az emlékeidben?

-Számtalan pozitív esettel találkoztam 25 éves pályafutásom során. 16 szülést vezettem le (de ki számolja...), számos súlyos sérülttel, újraélesztéssel számolhatnék be. Mégis a legemlékezetesebb talán Édesapám újraélesztése, amiben részt vettem. Sajnos az nem sikerként végződött.
Szeretem a munkámat, igyekszem tudásom szerint legjobban végezni, melyhez elengedhetetlen a Bajtársaim munkája, hisz nélkülük nem menne. Néha nem könnyű, ember vagyok én is a saját hisztijeimmel, de igyekszem...

-Ez egy igazán sajnálatos dolog, együtt érzünk veled.

Feri köszönjük a bemutatkozásod!
Sok jót kívánunk neked az elkövetkezendő évekre! Sok erőt a hivatásodhoz és boldogságot a családodhoz!!!