Batta Lívia

Kedves Ismerőseink, Barátaink!

Engedjétek meg, hogy bemutassuk Batta Lívia mentőtiszt bajtársnőt.

-Miért választottad az egészségügyet és a mentős pályát?

-Csongrád megyében születtem, ott éltem, ott is tanultam. Egészségügyi szakközépiskolában érettségiztem és gyerek ápoló szerettem volna lenni, aminek a képzése, abban az évben sajnos... Vagy szerencsére nem indult. Szegedre mentem helyette, általános egészségügyi asszisztens OKJ képzésre. A kórházi gyakorlatok alatt ismertem meg a Szegedi intenzív osztályon egy ápolót, Ádámot. Ha vissza gondolok, úgy érzem, Ő volt az, aki miatt eldöntöttem, hogy szeretnék mentőtiszt lenni. Tudtam, hogy olyan munkát akarok végezni, ami nem monoton, ahol muszáj minden nap felkészültnek lenni és amit igazán szívvel - lélekkel csinálhatok. Ádám győzött meg arról, hogy merjek belevágni. Nagyon hálás vagyok érte!

-Mit csinálsz, mivel foglalkozol amikor szabad vagy?

-Szabadnapjaimon próbálom magamra fordítani az időt, feltöltődni. Szeretek színházba járni, olvasni. A nyári időszakban szinte minden szabadnapomat a Balaton parton töltöttem. Talán ez a kedvenc időtöltésem. ????

-Mi az ami inspirál? Miképp látod a jövődet?

-Egyelőre a mentőn képzelem el a jövőmet. Szeretem csinálni, bár még rengeteget kell tanulnom és tapasztalnom. De állok elébe! ????

Ami inspirál?
Napról napra találkozunk olyan esetekkel, helyzetekkel, amiket álmunkban sem tudtunk volna elképzelni. Ezek néha nagyon szomorú sorsok, máskor pedig olyan csodálatos történések (mint például a születés), amiket sehol máshol nem tapasztalhat meg az ember. Teljesen más, új értékrendet teremtenek ezek a történetek, amiknek részesei vagyunk.

-Tudnál olyan esetet idézni ami emlékezetessé vált számodra?

-Azt hiszem, az első sikeres újraélesztést soha nem fogom elfelejteni. Semmihez sem fogható érzés volt!

Lívi köszönjük, hogy itt vagy velünk.
Nagyon sok sikert kívánunk, legyél mindig ilyen lelkesedésű a hivatásodban és persze a magánéletedben is!!!